Feyenoord plaatst zich voor kwartfinale Conference League na makkelijke zege

17-03-2022 22:35

Feyenoord heeft donderdagavond wederom van Partizan Belgrado gewonnen. De Rotterdammers wonnen overtuigend met 3-1 van Queensy Menig en consorten.

In de eerste helft gebeurde er lang niet veel bijzonders in De Kuip. De Rotterdammers hadden in Servië een comfortabele 2-5 voorsprong bij elkaar gespeeld en dat was terug te zien in het spel. In de 33ste minuut gaf Feyenoord een teken van leven. Cyriel Dessers scoorde na een schot van Guus Til. Het doelpunt werd echter geheel onterecht afgekeurd wegens buitenspel. Vervolgens dook Partizan op in het doelgebied van Ofir Marciano. De Serviërs wilden een penalty na een duw van Marcos Senesi, maar kregen deze niet. In de 44ste minuut was het raak voor Feyenoord. Dessers veranderde een vrije trap van aanvoerder Jens Toornstra van richting: 1-0.

De tweede helft kende een soortgelijk spelbeeld. Ricardo Gomes loste in de 55ste minuut een schot. Het bleek een makkelijke prooi voor Marciano. Toen Reiss Nelson op het punt stond om gewisseld te worden scoorde hij op aangeven van Guus Til de 2-0. Er volgde een mooi eerbetoon aan de geblesseerde Justin Bijlow, waarbij de spelers zijn shirt in de lucht hielden. In de 61ste minuut schoot Gomes wederom op goal en ditmaal kon de vervanger van Bijlow geen redding brengen: 2-1. Invaller Bryan Linssen bepaalde de eindstand op 3-1 door in de 90ste minuut prachtig raak te schieten.

Feyenoord plaatste zich zo moeiteloos voor de kwartfinale van de Conference League. Over twee wedstrijden werd het 8-3 voor de Rotterdammers, die zo met een goed gevoel de Klassieker tegen Ajax van aankomende zondag tegemoet gaan.