Barcelona houdt zicht op eindzege Europa League door winst bij Galatasaray

17-03-2022 21:05 Laatste update: 21:55

FC Barcelona heeft zich geplaatst voor de kwartfinale van de Europa League. Na een moeizame overwinning op Galatasaray blijven de Catalanen in de race voor de eindwinst.

Frenkie de Jong had al vroeg in de wedstrijd dé kans op 0-1, maar de Oranje-international schoot van dichtbij naast. In de 28ste minuut kwam Galatasaray op voorsprong via Marcão. De verdediger kopte raak uit een corner. De Turken stonden na de 0-0 in Spanje dus over twee wedstrijden op voorsprong.

De Catalanen verhoogden het tempo en dat wierp zijn vruchten af. In de 37ste minuut kwam Barça na een goede aanval en een weergaloze actie van Pedri op 1-1. De Spaanse middenvelder kreeg de bal van Ferran Torres en stuurde meerdere Galatasaray-spelers het bos in om vervolgens koeltjes raak te schieten.

In de tweede helft kwam Barcelona al snel op de benodigde 1-2 voorsprong. Pierre-Emerick Aubameyang kon op aangeven van een koppende Frenkie van dichtbij scoren. Halverwege de tweede helft werd De Jong gewisseld. Het bleef 1-2 en dat betekent dat het vizier van trainer Xavi en zijn mannen nu op de El Clásico van komende zondag tegen Real Madrid kan.