PSV revancheert zich bij FC Kopenhagen en plaatst zich voor kwartfinale

17-03-2022 20:22

PSV heeft zich goed gerevancheerd in de Conference League tegen FC Kopenhagen na het 4-4 gelijke spel van vorige week. De Eindhovenaren scoorden viermaal en hielden tevens de nul uit bij de Denen.

PSV begon uitstekend aan de wedstrijd. De Eindhovenaren namen meteen het initiatief en dat werd al in de tiende minuut beloond. Na een goede bal van Mario Götze was het Eran Zahavi die kon afronden. Keeper Karl-Johan Johnsson ging niet vrijuit bij deze goal. Rond de 23e minuut was er een hachelijk moment voor de goal van PSV. Keeper Joël Drommel liet een bal uit zijn handen glippen, maar de bal kwam niet bij een FC Kopenhagen-speler.

Daarna werd de wedstrijd wat grimmiger en pakte Götze een in zijn ogen onterechte gele kaart. Niet veel later haalde de Duitse middenvelder zijn gram: op aangeven van Philipp Max schoot hij in de 38ste minuut de 0-2 binnen. In de 41ste minuut kreeg PSV nog een aardige kans op de 0-3. De van richting veranderde voorzet van Cody Gakpo belandde echter op de lat. In de slotseconden kwam PSV goed weg toen Jordan Teze Pep Biel leek neer te beuken in het strafschop gebied. Scheidsrechter William Collum vond het geen penalty.

Na rust kwam FC Kopenhagen venijnig uit de kleedkamer. In de 49ste minuut was er een grove charge op Gakpo door Denis Vavro. Het werd slechts bestraft met geel, terwijl veel PSV'ers dachten aan een rode kaart. De Oranje-international kon niet verder en werd vervangen door Joey Veerman. Kopenhagen werd bijna gevaarlijk via Lukas Lerager, maar Olivier Boscagli greep uitstekend in.

Toen was PSV weer aan zet. Zahavi zorgde in de 79ste minuut voor de bevrijdende 0-3 na een mooie aanval van de Eindhovenaren. In de extra tijd was het invaller Noni Madueke die ook nog de 0-4 binnenschoot. PSV plaatste zich zo zonder problemen voor de kwartfinale van de Conference League. Het uitvallen van Gakpo is een smetje op de avond.