Interview

Veerman over plek in Oranje: 'Dat gaat wel heel snel moet ik zeggen'

Veerman over plek in Oranje: 'Dat gaat wel heel snel moet ik zeggen'

17-03-2022 17:39 Laatste update: 17:44

Joey Veerman is bezig aan een indrukwekkende eerste periode bij PSV. De complete middenvelder zou volgens sommige media zelfs al een plek in het Oranje van Louis van Gaal verdienen.

In gesprek met Voetbal International tempert Veerman deze verwachtingen. “Nee, dat gaat wel heel snel moet ik zeggen. Ik weet wel dat ik nu bij PSV zit en misschien is het voor mij ook aanpassen om dan daaraan te denken. Maar het is niet zo dat ik nu al een heel seizoen in de top van Nederland goed speel of zo”.

De nuchtere Volendammer wacht geduldig op zijn beurt. “Als ik acht wedstrijden in de basis heb gespeeld, waren vijf daarvan prima. Het is niet zo dat je dan gelijk bij het Nederlands elftal zit. Dat snap ik ook wel.”

Veerman gaf in dertien officiële wedstrijden voor PSV al vijf assists en wist vier keer het net te vinden. Donderdagavond speelt de 23-jarige middenvelder om 18:45 de belangrijke Conference League-return met zijn club PSV tegen FC Kopenhagen.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!