Transfernieuws

Kadioglu verlengt bij Fenerbahçe: 'Ik ben hier letterlijk en figuurlijk gegroeid'

Kadioglu verlengt bij Fenerbahçe: 'Ik ben hier letterlijk en figuurlijk gegroeid'

17-03-2022 17:26 Laatste update: 17:44

Ferdi Kadioglu heeft zijn contract open gebroken bij Fenerbahçe. De oud-speler van NEC, die in het bezit was van een aflopend contract, tekent tot medio 2026 bij in Istanboel.

Dat de middenvelder zijn contract ging verlengen bij Fenerbahçe kwam niet geheel uit de lucht vallen. Woensdag bracht Fenerbahçe al een persbericht naar buiten en liet het weten dat 'de toekomst van Fenerbahçe gaat tekenen'. Naast Kadioglu verlengen meer talenten hun contract bij de Turkse club. Arda Güler, Muhammed Gümüskaya, Melih Bostan, Osman Ertugrul Çetin en Isak Vural blijven ook langer bij de club.

'Ik ben hier letterlijk en figuurlijk gegroeid', zei Kadioglu tegenover de pers. 'Ik kwam vier jaar geleden als een kind naar Fenerbahçe. Ik woog 64 kilo en had geen baard. Nu ben ik 72 kilo, een stuk gespierder en heb ik een baard. Ik denk dat mijn spel ook gegroeid is hier', bracht Kadioglu met een lach op zijn gezicht.

Kadioglu verkaste op zijn achtiende vanuit Nijmegen naar Istanboel. De Turk met Nederlandse roots maakte op zestienjarige leeftijd al zijn debuut voor NEC. Kadioglu heeft zijn keuze voor de Turkse nationale ploeg eerder al kenbaar gemaakt en zal daar zijn interlandcarrière voortzetten. 

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!