Nieuws

NAC loopt opleidingsvergoeding van vier ton voor Van Hooijdonk niet mis

NAC loopt opleidingsvergoeding van vier ton voor Van Hooijdonk niet mis

14-10-2021 18:47

NAC Breda kan een opleidingsvergoeding van ruim vier ton voor Sydney van Hooijdonk tegemoet zien. De vrees bestond dat de Parel van het Zuiden niks zou krijgen omdat de spits aan het einde van het vorige seizoen transfervrij de deur uitliep.

Dat blijkt dus niet zo te zijn. NAC geeft op de website aan dat het definitief overeenstemming heeft bereikt met Bologna, de nieuwe club van Van Hooijdonk, over het overmaken van een opleidingsvergoeding. Om voor die som in aanmerking te komen, moesten de Bredanaars aan een aantal voorwaarden voldoen.

Zo moest Van Hooijdonk een nieuwe overeenkomst aangeboden worden en NAC benadrukt dat het aan alle eisen heeft voldaan. De club heeft in onderling overleg met Bologna geconcludeerd dat er vier ton aan opleidingsvergoeding op de Bredase rekening gestort zou moeten worden en die onderhandelingen zijn ‘in goede harmonie’ gegaan.

De supporters van het in financiële problemen verkerende NAC kunnen dus rustig slapen, aangezien zwart op wit staat dat Bologna deze factuur binnen een bepaalde termijn zal moeten betalen.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!