Nieuws

Uitschakeling komt aan bij De Ligt: 'Je moet niet denken, maar doen'

Uitschakeling komt aan bij De Ligt: 'Je moet niet denken, maar doen'

17-03-2022 13:09

Matthijs de Ligt werd met zijn werkgever Juventus woensdagavond uit de Champions League geknikkerd (0-3 thuisnederlaag) door het Spaanse Villarreal. De Nederlander stond na afloop teleurgesteld voor de camera's van RTL7. Hij doet een pijnlijke constatering over de staat van De Oude Dame.

Tot aan de 75ste minuut stond de brilstand nog op het bord. In het laatste kwartier ging het helemaal mis en liep Villarreal (onder meer door een treffer van Nederlander Arnaut Danjuma) uit naar een 0-3 overwinning. "Het is heel zuur natuurlijk. De laatste twintig minuten waren dramatisch", reageert De Ligt bij RTL.

Bij zowel de 0-2 als de 0-3 zag De Ligt er niet goed uit. "Bij de tweede goal dekte ik Torres bij de corner. Ik dat dat Morata hem wegkopte. Maar je moet niet denken, je moet doen. Het is een hele dure les. Het is vervelend", legt de international van Oranje uit.

Door een handsbal - niet voor het eerst sinds De Ligt bij Juve speelt - kreeg Villarreal in de slotfase een penalty waaruit de 0-3 viel. "Ja, je moet alles proberen om die bal te blokken. Dan komt die bal tegen je aan en dat is klote."

Dat Juventus niet meer bij de Europese elite hoort, beaamt De Ligt. "Dat kun je wel stellen, ja. We moeten naar onszelf kijken en als je drie jaar achter elkaar eruit vliegt in de achtste finale kun je dat wel zeggen. Het is een dramaweek. Dit is precies wat je vooraf niet had gehoopt", besluit de teleurgestelde De Ligt.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!