Nieuws

De Ligt moet het ontgelden na nieuwe handsbal: 'Het gaat optellen op deze manier'

De Ligt moet het ontgelden na nieuwe handsbal: 'Het gaat optellen op deze manier'

17-03-2022 12:29 Laatste update: 12:32

Villarreal schakelde Juventus woensdag uit in de strijd om de Champions League. De Spanjaarden boekten een eclatante 0-3 zege en Matthijs de Ligt vervulde een negatieve hoofdrol door een penalty te veroorzaken. De Nederlander moet het ontgelden in de studio van RTL7

In zijn periode bij Juventus gebeurde het De Ligt al meerdere malen dat de bal op de stip ging na een handsbal van hem. Ook tegen Villarreal overkwam het de international opnieuw. Ron Vlaar zag een terugkerend proces. "Het overkomt hem wel keer op keer", zucht de analist.

Een glijpartij van de verdediger zorgde ervoor dat hij ongelukkig de bal met zijn hand beroerde. "Op een belangrijk moment glijdt hij weg, net als bij het Nederlands elftal", roept Vlaar de rode kaart van De Ligt tegen Tsjechië (2-0 nederlaag) op EURO2020 ter herinnering.

Ook bij de 0-2 die verdediger Pau Torres maakte zag de Nederlander er niet goed uit. "Hij stapt gewoon uit en hij wijst nu weer naar anderen, maar dit blijft dan toch een beetje aan hem plakken", vervolgt Vlaar. "Als je teruggaat naar die vorige wedstrijd, daar stapte hij uit en ontstond die 1-1. Hier vandaag bij de corner en ook bij de penalty. Dat gaat wel weer optellen", besluit de gewezen verdediger.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!