Nieuws

'Joey denkt echt niet dat hij de beste is, dat maakt de buitenwereld ervan'

'Joey denkt echt niet dat hij de beste is, dat maakt de buitenwereld ervan'

17-03-2022 10:55 Laatste update: 11:00

Joey Veerman begrijpt waarom bondscoach Louis van Gaal hem niet heeft opgenomen in de voorselectie van het Nederlands elftal. Veerman kwam over van SC Heerenveen en is bezig aan goede periode bij PSV, maar blijft met beide benen op de grond staan. 

De Nederlandse middenvelder speelde bij Heerenveen tegen degradatie, maar is bij de Eindhovenaren nog op alle drie de fronten actief. Desondanks blijft Veerman nuchter over zijn positie. "het is niet zo dat ik nu al een heel seizoen in de top van Nederland goed speel of zo. Als ik acht wedstrijden in de basis heb gespeeld, waren vijf daarvan prima. Het is niet zo dat je dan gelijk bij het Nederlands elftal zit. Dat snap ik ook wel", zegt Veerman op het persmoment in aanloop naar het duel met FC Kopenhagen.

"Ik weet hoe het gaat in het voetbal. Na een paar goede wedstrijden, een aantal beslissende acties en doelpunten praat iedereen ineens over de nationale ploeg, bla, bla, bla… Dan gaat het over de Gouden Bal en noem maar op", besluit de nieuwe aanwinst van PSV. 

Veerman speelde een mindere wedstrijd tegen de Denen en werd na één helft gewisseld door trainer Roger Schmidt. "Het was echt niet nodig Joey terug op aarde te brengen", zei de Duitse trainer na afloop. "Hij is een goede jongen, heel intelligent. Joey denkt echt niet dat hij de beste is. Dat maakt de buitenwereld ervan."

PSV reist donderdag af naar Kopenhagen om een plek in de kwartfinale van de Conference League te bemachtigen. In het Philips Stadion speelde PSV teleurstellend met 4-4 gelijk. 

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!