Nieuws

Veel Nederlandse inbreng in Europa League-avond, Bosz kan helpen met coëfficiënten

Veel Nederlandse inbreng in Europa League-avond, Bosz kan helpen met coëfficiënten

17-03-2022 10:16

PSV, Feyenoord, Vitesse en AZ zijn donderdagavond actief in de Conference League, maar op dezelfde avond worden ook enkele Europa League-affiches afgewerkt met veel Nederlandse tinten. Onder meer FC Barcelona en het Olympique Lyonnais van Peter Bosz komen in actie. 

De Catalanen treffen om 18.45 uur Galataseray in het tweede toernooi van Europa. Ansu Fati ontbreekt bij de Blaugranas, maar trainer Xavi Hernández kan met Frenkie de Jong, Memphis Depay en Luuk de Jong op veel Nederlandse inbreng rekenen. Barcelona stelde in de thuiswedstijd teleur tegen de Turken en moeten zien te scoren in Nef Sadyumu. Inmiddels zijn we echter drie weken verder en verkeert Barça in bloedvorm.

Giovanni van Bronckhorst staat met FC Rangers tegenover Rode Ster Belgrado. De Schotse nummer twee wist in eigen huis met 3-0 van Rode Ster te winnen en zit op rozen in de Europa League. De ploeg van Van Bronckhorst wist in de vorige ronde te stunten door favoriet Borussia Dortmund uit te schakelen. De Nederlandse coach staat evenals om 18.45 uur tegenover de Servische ploeg. 

Teun Koopmeiners, Marten de Roon en Hans Hateboer staan om 18.45 uur tegenover Bayer Leverkusen. De Italiaanse ploeg won in eigen huis met 3-2 van de Duitsers en zullen die voorsprong moeten verdedigen. Leverkusen staat knap derde in de Bundesliga achter Bayern München en Borussia Dortmund.

Het Olympique Lyon van Peter Bosz staat later op de avond tegenover FC Porto. Lyon wist in Portugal aan het langste eind te trekken en verdedigt een 1-0 voorsprong. De ploeg van Bosz kwakkelt in de Ligue 1 en staat op een teleurstellende tiende plaats. Voor de coëfficientenstrijd tussen Nederland en Portugal is het van groot belang dat Bosz en de zijnen de Portugezen uit het toerrnooi knikkeren. De twee ploegen staan om 21.00 uur tegenover elkaar. 

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!