Reactie

Feyenoord-spelers kwamen er niet uit met clubleiding: 'Werd ons opgedragen'

Feyenoord-spelers kwamen er niet uit met clubleiding: 'Werd ons opgedragen'

14-10-2021 17:53

Jens Toornstra doet in de documentaireserie ‘Dat Ene Woord’ een boekje open over de salarisverlaging die de spelers van Feyenoord vorig seizoen moesten accepteren. De spelersgroep wees een eerste voorstel vanuit de clubleiding af.

Door de coronacrisis werden clubs hard geraakt. Spelers kregen een voorstel om een loonoffer te brengen en dat gebeurde ook bij Feyenoord. “Ze zijn een keer in de kleedkamer geweest met een voorstel en wij zeiden collectief nee tegen dat voorstel”, vertelt Toornstra voor de camera van Disney+. “Zonder daarbij te zeggen dat we helemaal niks wilden inleveren.”

De clubleiding van de Rotterdammers was daar verbolgen over. “Op dat specifieke voorstel was het een nee vanuit ons, zodat wij op dezelfde pagina in de kleedkamer zaten met elkaar. Toen zeiden ze dat ze teleurgesteld waren in ons antwoord en daarna werden we eigenlijk een soort van opgedragen om salaris in te leveren.”

De serie over het afgelopen seizoen van Feyenoord is al een tijdje te zien op Disney+.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!