Tottenham revancheert zich van Ronaldo-show en wint moeiteloos bij Brighton

16-03-2022 22:03

Tottenham Hotspur heeft goede zaken gedaan in de strijd om een plek bij de bovenste vier. De ploeg van Antonio Conte won met 0-2 bij Brighton & Hove Albion.

Tottenham begon goed aan het duel met Joël Veltman en co. Al in de vijfde minuut was het Harry Kane die voor het eerste gevaar zorgde. De spits stuitte echter op Brighton-doelman Robert Sanchez. In de zeventiende minuut scoorde Rodrigo Bentancur bijna een eigen goal toen de Spurs-middenvelder de bal wegschoot na een vermeende overtreding.

In de 37ste minuut was het raak voor de Londenaren. Dejan Kulusevski loste een schot en dat werd van richting veranderd door Spurs-verdediger Cristian Romero: 0-1. In de 43ste minuut was het wederom Kulusevski die een op een ging met de keeper, maar laatstgenoemde kon redding brengen. Net voor rust ging Veltman nog op de bon voor een overtreding.

Ook in de tweede helft was de ploeg van Antonio Conte de bovenliggende partij. Romero stoomde op en gaf de bal aan Heung-Min Son. Het schot van de Zuid-Koreaan werd geblokt. Ook Kulusevski kon het de doelman niet lastig maken in de rebound. Niet veel later was het weer raak voor Tottenham. Wie anders dan Kane maakte in de 57ste minuut de 0-2 op aangeven van Bentancur. In de 71ste minuut kreeg linksback Sergio Reguilón de kans om de 0-3 te maken. Het jeugdexponent van Real Madrid stuitte op Sánchez. Hierna volgden een aantal wissels en werd de wedstrijd niet meer spannend.

Door de overwinning staan de Spurs nu op een zevende plek met 48 punten. Nummer zes West Ham United en nummer vijf Manchester United hebben met een wedstrijd meer gespeeld een respectievelijk aantal van 48 en 50 punten. Nummer vier Arsenal staat op 52 punten met een duel minder gespeeld dan Kane en de zijnen.