Reactie

Weghorst kan kind van de rekening worden bij Wolfsburg: 'Dat zou hij accepteren'

Weghorst kan kind van de rekening worden bij Wolfsburg: 'Dat zou hij accepteren'

14-10-2021 17:11

Mark van Bommel overweegt Wout Weghorst uit de basis van VfL Wolfsburg te halen. Die Wölfe scoren te weinig en de Nederlandse oefenmeester vindt dat dat deels op het conto van de Nederlandse spits is te schrijven.

Weghorst scoorde pas drie keer dit seizoen en dat staat in schril contrast met vorige jaargangen, waarin hij het net vaker vond. “Ik heb met hem gesproken en gezegd dat er meer goals van hem bij moeten zijn”, vertelt Van Bommel op een persconferentie. “Bij spitsen heb je altijd wel eens van die periodes waarin het niet zo loopt als je zou willen.”

Met Lukas Nmecha heeft de spits uit Borne een geduchte concurrent achter zich op de reservebank zitten en een wisselbeurt voor Weghorst zou dan ook niet gek zijn. Van Bommel wil er nog niet al te veel over zeggen. “Maar Wout zou het wel accepteren.”

Welke spits er zaterdag ook in de punt van de aanval staat tegen Union Berlin, gescoord zal er moeten worden. “We komen vaak genoeg op de helft van de tegenstander, maar spelen dan geen echte kansen bij elkaar. We moeten de aanvallen die we hebben beter uitspelen. Daar heb ik het ook met de jongens over gehad.”

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!