Interview

Mediteren om er 'het beste van te maken': 'Klinkt zweverig, maar is het niet'

Mediteren om er 'het beste van te maken': 'Klinkt zweverig, maar is het niet'

14-10-2021 16:50

Kik Pierie doet aan meditatie om om te kunnen blijven gaan met de voetbalwereld en zijn eigen rol daarin. De verdediger, die door FC Twente van Ajax wordt gehuurd, heeft een nare blessure en weet nog niet wanneer hij zijn rentree kan maken.

Na een hamstringblessure liep Pierie een kwetsuur aan zijn rug op en de artsen weten nog niet wanneer de linkspoot klaar is om weer te voetballen. Om er het beste van te maken, doet hij aan meditatie. “Dat klinkt misschien zweverig, maar dat is het niet”, zegt hij tegen ELF Voetbal. “Drie keer per dag ga ik liggen om ademhalingsoefeningen te doen. Ogen dicht en even tot rust komen.”

Pierie kan het iedereen aanbevelen. “Ik merk dat ik onwijs veel profijt ervan heb. Ik ben energieker en kan beter omgaan met stressmomenten. Het taboe is er volgens mij vanaf, maar er zijn nog steeds mensen die bij mediteren denken aan met een oranje gewaad voor een tempel zitten bidden. Dat is het natuurlijk niet.”

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!