Transfernieuws

Done deal: Borussia Dortmund-keeper maakt overstap naar MLS-club

Done deal: Borussia Dortmund-keeper maakt overstap naar MLS-club

16-03-2022 16:03 Laatste update: 16:05

Roman Bürki vervolgt zijn loopbaan in de Major League Soccer. De Zwitserse doelman verruilt Borussia Dortmund voor St. Louis City SC, dat voor het eerst op het hoogste niveau van de Verenigde Staten gaat spelen.

De goalie stond in totaal zeven jaar op de loonlijst bij de Bundesliga-topclub. Nadat Bürki door landgenoot Gregor Kobel uit de basis werd verdrongen bij Die Borussen, fungeerde hij als tweede doelman. De MLS-club heeft de komst van de keeper via de officiële kanalen bevestigd.

Dat Bürki een vertrekwens had, was al geruime tijd duidelijk. In een eerder stadium leek Galatasaray de beste papieren te hebben om zich te versterken met de international van Zwitserland. Zijn keuze is nu dus gevallen op een avontuur in Amerika. Via een gelikte video presenteert de club de doelman aan de fans. In totaal kwam de 31-jarige Bürki tot 232 officiële optredens namens BVB.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!