Nieuws

Janssen verklaart keuze: 'Kijken of ik het vak echt leuk vind op bekend terrein'

Janssen verklaart keuze: 'Kijken of ik het vak echt leuk vind op bekend terrein'

16-03-2022 13:56

Willem Janssen werd woensdag verrassend aangekondigd als nieuwe technisch manager bij VVV-Venlo. De na dit seizoen afzwaaiende FC Utrecht-aanvoerder licht in gesprek met RTV Utrecht zijn keuze toe. Volgens de verdediger ging het besluit niet over één nacht ijs en speelde de interesse van de Limburgers al langer.

Na afloop van dit seizoen volgt Janssen Stan Valckx op als technisch manager bij de Keuken Kampioen Divisie-club. "Het speelde al iets langer dan de afgelopen weken", vertelt hij aan de regionale omroep. "Het was een hele moeilijke keuze tussen twee hele mooie aanbiedingen."

FC Utrecht wilde de tot verdediger omgeturnde middenvelder graag langer voor de club behouden. "Het verhaal van VVV speelt al een tijdje. Daarvoor en daarna ben ik ook lang met Jordy (Zuidam, red.) in gesprek geweest over hoe mijn rol er hier (bij FC Utrecht, red.) er dan uit zou komen te zien. Dat was ook een fantastisch mooie kans. Een vergelijkbare rol", legt hij uit.

"Het was niet heel moeilijk om voor VVV te kiezen, maar daardoor besef je wel dat je weggaat bij FC Utrecht en dat was wel een hele moeilijke beslissing." Dat hij bij VVV direct de eindverantwoordelijke wordt, in plaats van een rol wat meer op de achtergrond bij de Domstedelingen speelt mee in zijn beslissing. "Ik stop met mijn actieve carrière. Dit is een geweldig mooie kans. Voor mij is het heel belangrijk dat ik kan uitvinden of ik het vak echt leuk vind en het bij me past. Met verantwoordelijkheden in een omgeving die ik ken."

Janssen ziet VVV als een geweldige mogelijkheid. "Bij een wat kleinere club beginnen om eventueel verder te groeien. Die parallel met mijn voetbalcarrière voelt voor mij als de beste manier om mijn nieuwe carrière te beginnen", besluit hij.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!