Nieuws

Karlsson voor het eerst opgeroepen voor Zweden voor cruciale play-offduel WK

Karlsson voor het eerst opgeroepen voor Zweden voor cruciale play-offduel WK

16-03-2022 13:20

Jesper Karlsson kan zich opmaken voor een mogelijk debuut voor het Zweedse nationale elftal. De AZ-smaakmaker van dit seizoen is voor het eerst opgeroepen door bondscoach Janne Anderson, zo bevestigt de voetbalbond van het Scandinavische land.

Voor de dribbelaar is het de eerste keer dat hij de laatste schifting overleefd. Er staan niet zomaar wedstrijden op het programma. Om het WK in Qatar te bereiken moet Zweden zich weten te ontdoen van Tsjechië op donderdag 24 maart. Als die wedstrijd gewonnen wordt, wacht een finale tegen Polen op 29 maart.

Polen is zeker van de finaleplek omdat Rusland is uitgesloten van deelname aan het WK, wegens de oorlog die de Russische president Vladimir Poetin in buurland Oekraïne ontketende. De bekendste naam in de selectie van Zweden is zonder enige twijfel die van Zlatan Ibrahimovic. Daarnaast zijn ook oude Eredivisie-bekenden Kristoffer Nordfeldt en Alexander Isak opgeroepen voor de cruciale wedstrijd(en).

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!