Reactie

Van der Sar wilde Bellingham naar Ajax halen: 'We spraken met zijn ouders'

Van der Sar wilde Bellingham naar Ajax halen: 'We spraken met zijn ouders'

14-10-2021 16:09

Het had weinig gescheeld of Jude Bellingham had nu niet voor Borussia Dortmund, maar voor Ajax gespeeld. De Engelsman werd ruim twee jaar geleden benaderd door algemeen directeur Edwin van der Sar, maar zijn familie bedankte voor een overstap.

Aanstaande dinsdag speelt Ajax in de Champions League tegen Bellingham en Dortmund, maar met een beetje geluk was de achttienjarige middenvelder met een wit-rood-wit shirt om de schouders het veld opgelopen. “Ik ben altijd gecharmeerd van hem geweest”, zegt Van der Sar tegen Tuttosport. “We hebben het met zijn ouders gehad over een mogelijke transfer naar Ajax.”

Pa en ma Bellingham werden uiteindelijk niet overgehaald. “Samen met zijn familie besloot hij om in Engeland te blijven en een jaar later ging hij alsnog naar het buitenland.” Dat was dus de stap naar Dortmund, dat 23 miljoen voor hem betaalde en waar het supertalent uit Engeland zich ontwikkelde tot international. Hij is net als Ryan Gravenberch een kanshebber voor de Kopa Trophy.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!