Nieuws

Janssen wordt na afloop van voetbalcarrière technisch manager in Limburg

Janssen wordt na afloop van voetbalcarrière technisch manager in Limburg

16-03-2022 12:11

Willem Janssen keert volgend seizoen terug bij VVV-Venlo. De 35-jarige aanvoerder van FC Utrecht hangt medio 2022 zijn voetbalschoenen aan de wilgen en wordt technisch manager in Limburg. Het nieuws in door de Venlonaren bevestigd via de officiële kanalen.

Janssen had ook de mogelijkheid om bij Utrecht een soortgelijke functie te vervullen, maar kiest ervoor om bij de club terug te keren waar hij tussen 2004 en 2007 als voetballer actief was. Hij wordt bij VVV de opvolger van Stan Valckx, die de afgelopen zeven jaar de eindverantwoordelijke was op het technische gebied.

Valckx beste aankoop is zonder enige twijfel Georgios Giakoumakis. De Griek ontpopte zich in het afgelopen seizoen tot goalgetter en groeide uit tot topscorer van de Eredivisie. "Willem heeft de hele jeugd bij ons doorlopen", reageert algemeen directeur Marco Bogers tegenover Voetbal International. Volgens de bestuurder is 'de grote staat van dienst' Janssen de belangrijkste reden om voor hem te kiezen.

"We geven Willem de ruimte zich bij VVV te ontwikkelen in zijn nieuwe rol. Hij zal zijn kennis gaat vergroten met van cursussen, onder meer bij de KNVB, en kan binnen VVV leren van mensen", vervolgt Bogers. "Regelmatig informeerde ik bij Willem naar interessante spelers van FC Utrecht, dan kwam hij altijd met een eerlijke analyse. "In jou schuilt een technisch directeur", heb ik hem vaak gezegd. We hebben de laatste tijd veel met elkaar gesproken, Willem is gaan nadenken over zijn carrière, ik heb hem gezegd dat bij VVV de weg voor hem open lag", legt de directeur uit aan het weekblad.

Het afscheid van Valckx bij VVV betekent niet per se dat hij geen rol meer in De Koel zal vervullen. "We willen heel graag gebruik blijven maken van de kennis en het netwerk van Stan, dus wellicht dat we op een bepaalde manier een beroep op hem blijven doen. Dat gaan we bekijken."

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!