Nieuws

'We kunnen wel naar de scheidsrechter kijken, maar moeten het bij onszelf zoeken'

'We kunnen wel naar de scheidsrechter kijken, maar moeten het bij onszelf zoeken'

15 maart - 23:36
0

Daley Blind vindt het lastig te accepteren dat Ajax is uitgeschakeld in de Champions League. De Amsterdammers toonden het betere spel, maar gingen in eigen huis ten onder tegen Benfica (0-1). De verdediger vindt dat Ajax het bij zichzelf moet zoeken en niet naar de arbitrage moet wijzen. 

Een overtreding van Edson Álvarez bleek uiteindelijk fataal. Het lichte tikje op de zijlijn werd bestraft met een vrije trap en Darwin Núñez kopte binnen. Het was de enige kans van Benfica. "Het doet pijn. Ik denk dat het onterecht is. Hoe moeilijk het ook is om te accepteren, wordt het in topvoetbal beslist op kleine momenten", spreekt een teleurgestelde Blind tegenover RTL. 

De verdediger is zich bewust van het gevaar van spelhervattingen in het miljardenbal en zag Ajax door één foutje ten onder gaan. "Dat is vandaag (dinsdag, red.) het geval geweest, want ik heb eigenlijk heel weinig op ons spel aan te merken. We kunnen wel naar de scheidsrechter gaan wijzen dat hij hem te makkelijk geeft, maar we moeten het bij onszelf zoeken", erkent de Ajax-speler. 

André Onana zag er niet goed uit bij de tegengoal, maar Blind wil niet met de vinger wijzen. "Zo goed heb ik hem (de tegengoal, red.) ook niet geanalyseerd, dat weet ik niet. Hij (Núñez, red.) kopt hem erin. Ik denk dat iemand van ons hem weg moet koppen."

Ajax staat aanstaande zondag tegenover Feyenoord in De Klassieker en moet deze teleurstelling zien te verwerken. Er wordt om 14.30 uur afgetrapt in de Johan Cruijff ArenA.  

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie