Nieuws

Bosz volgt Courtois en klaagt over schema: 'Het is onmogelijk voor de spelers'

Bosz volgt Courtois en klaagt over schema: 'Het is onmogelijk voor de spelers'

14-10-2021 14:50 Laatste update: 15:01

Peter Bosz moet zijn dragende kracht Lucas Paquetá aanstaande zaterdag waarschijnlijk missen tegen AS Monaco. De Braziliaan speelt donderdag op vrijdagnacht een WK-kwalificatiewedstrijd tegen Uruguay, waardoor hij zaterdag pas terugkeert in Lyon. Bosz kan er met zijn hoofd niet bij dat er zo laat in de week nog internationale duels gespeeld worden.

"Het is onmogelijk dat we hem laten spelen tegen AS Monaco als hij in actie komt bij de nationale ploeg", foetert Bosz donderdag op de persconferentie in aanloop naar het Ligue 1-duel met AS Monaco. "Speelt hij niet, dan kunnen we nog kijken", voegt hij toe.

De geboren Apeldoorner greep de gelegenheid aan om zijn ongenoegen te uiten over het speelschema. "Ik begrijp het niet. Ik weet niet wie dit organiseert, maar drie wedstrijden in één interlandperiode, waarvan de laatste op donderdagavond. Dat is onmogelijk voor de spelers. Als je zoiets doet, snap je het voetbal niet", stelt hij op een kwade toon. 

Bosz heeft de felle kritiek van Thibaut Courtois waarschijnlijk wel gehoord. Hij sluit zich er in elk geval bij aan. "Voetballers spelen te veel, geld dicteert het spel. Naar de spelers wordt niet geluisterd. De kalender is veel te vol en het tempo is gigantisch. Volgende week donderdag spelen we uit tegen Sparta Praag en de zondag daarop moeten we om 13.00 uur een uitwedstrijd spelen tegen OGC Nice. Weer twee reizen!"

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!