Nieuws

Tuchel geïrriteerd door Britse premier: Dan moeten we ons zorgen maken

Tuchel geïrriteerd door Britse premier: "Dan moeten we ons zorgen maken"

15-03-2022 15:33

Chelsea-trainer Thomas Tuchel heeft dinsdag op de persconferentie in aanloop naar het Champions League-duel met Lille OSC uitgehaald naar Boris Johnson. De Britse premier had via zijn woordvoerder de fans van de Londenaren verzocht om de naam van Roman Abramovich niet meer te scanderen.

Tuchel dient Johnson van repliek. "Ik weet niet of dit moment een onderwerp van gesprek moet zijn in het parlement", stelt de Duitser. "Als dat wel zo is dan moeten we ons zorgen maken om de prioriteiten daar."

De fans van de Londenaren schreeuwden in de wedstrijden tegen Norwich City en Burnley herhaaldelijk de naam van de eigenaar Abramovich. De Rus is door de Britse overheid op een sanctielijst gezet, vanwege zijn nauwe banden met Vladimir Poetin. Chelsea staat daarom momenteel te koop.

De woordvoerder van Johnson was maandag niet te spreken over het gedrag van de The Blues-aanhang. "We herkennen het gevoel dat bij volksclubs leeft. Maar er is geen excuses voor het gedrag", meende de zegsman.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!