Nieuws

Aanvoerder Russisch elftal slaat oproep af: 'Als gevolg van de moeilijke situatie'

Aanvoerder Russisch elftal slaat oproep af: 'Als gevolg van de moeilijke situatie'

15-03-2022 12:35 Laatste update: 13:02

Artem Dzyuba stelt zichzelf niet beschikbaar voor het Russische nationale elftal. Dit heeft de gedeeld topscorer aller tijden van de Russen aan bondscoach Valeri Karpin kenbaar gemaakt.

"Hij verzekerde me dat hij echt voor de nationale ploeg wil spelen", aldus Karpin tegenover de Russische bond. "Maar nu, als gevolg van de moeilijke situatie in Oekraïne - waar hij veel familieleden heeft - verontschuldigde hij zich en vroeg hij hem vanwege familieredenen niet op te roepen voor dit trainingskamp."

Eerder kreeg Dzyuba al de nodige kritiek over zich heen omdat de aanvoerder van de Russen stil bleef over de oorlog in Oekraïne. De spits bracht vervolgens een statement naar buiten op Instagram, waarin hij het opnam voor het Russische volk.

Rusland gaat binnenkort op trainingskamp in Moskou. Wedstrijden behoren voorlopig niet tot de mogelijkheden tijdens de internlandbreak, wegens de sancties van de FIFA en de UEFA aan het Oostblokland.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!