Transfernieuws

'Dortmund ziet ervaren doelman zo goed als zeker naar de MLS vertrekken'

'Dortmund ziet ervaren doelman zo goed als zeker naar de MLS vertrekken'

15-03-2022 09:49

Roman Bürki gaat Borussia Dortmund zo goed als zeker inruilen voor een nieuwe werkgever. Na zeven seizoenen in Duitsland verkast de doelman naar het Amerikaanse FC St. Louis, weet Transfermarkt.

De 31-jarige Bürki was sinds 2015/2016 niet meer weg te denken uit het elftal van Dortmund. Sinds dit seizoen is de Zwitser alleen geen basisklant meer, de talentvolle Gregor Kobel verdedigt momenteel het doel van de geel-zwarten.

Afgelopen winter ketste een overgang naar Galatasaray nog af, maar met FC St. Louis heeft Bürki dan toch bijna zijn transfer te pakken. De deal is nog niet officieel rond, maar Transfermarkt meldt dat de kans erg groot is.

Bürki had keuze uit verschillende aanbiedingen van Bayern München, Aston Villa, Galatasaray, Valencia en een club uit de Serie A, maar een Amerikaanse trip laat de sluitpost niet aan zich voorbij gaan. Dat de Zwitser minder gaat verdienen dan in Duitsland, neemt hij voor lief.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!