Nieuws

Zirkzee 'te goed' voor Belgische competitie: 'Er valt nog heel veel te winnen'

Zirkzee 'te goed' voor Belgische competitie: 'Er valt nog heel veel te winnen'

14-10-2021 13:56

Joshua Zirkzee zit bij Anderlecht op zijn plek. De spits van Jong Oranje krijgt vertrouwen van zijn coach Vincent Kompany, wat hem tot tevredenheid stemt en hongerig maakt.

Als tiener won hij met Bayern München de Champions League, maar via een mislukte huurperiode bij Parma streek Zirkzee afgelopen zomer neer bij Anderlecht. Kompany is blij met de Nederlandse voorhoedespeler, al vindt hij hem eigenlijk te goed voor de Jupiler Pro League. "Dat hoorde ik eigenlijk vorige week pas", bekent Zirkzee in gesprek met Voetbal International. "Maar als dat uit zijn mond komt, is het natuurlijk een enorm compliment. Je hebt voor elke trainer respect, maar voor iemand met zo’n staat van dienst net een beetje meer."

Zirkzee kan zich echter niet vinden in de uitspraak van zijn oefenmeester. "Ik ben het overigens niet met hem eens dat ik te goed ben voor het Belgische voetbal. Ik denk dat niemand hier te goed is voor de Belgische competitie", stelt hij op het trainingskamp van Jong Oranje.

Hoewel de focus volledig op Anderlecht en Jong Oranje ligt, hoopt Zirkzee stiekem nog te gaan slagen in Beieren. "Dat zou wel het mooiste zijn. Het hoofdstuk Bayern München is nog niet gesloten. Maar er valt nog heel veel te winnen."

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!