Nieuws

Pasveer over de verschillen tussen PSV en Ajax: 'Hier is de druk veel hoger'

Pasveer over de verschillen tussen PSV en Ajax: 'Hier is de druk veel hoger'

14-03-2022 22:22

Ajax-keeper Remko Pasveer merkt grote verschillen tussen Ajax en PSV als het gaat om winnaarsmentaliteit en druk. Dit zegt de geblesseerde doelman bij Rondo, waar hij te gast is maandagavond.

"Ja, dat is wel een groot verschil", aldus Pasveer. "De druk is totaal anders. De wil om te winnen en het 'moeten' is bij Ajax veel groter. Er zit veel meer druk op van buitenaf. Die druk leggen ze zichzelf ook op en dat is goed."

De 38-jarige routinier merkt dat PSV het beter lijkt te doen de laatste weken, maar hij maakt zich geen zorgen. "Uiteindelijk staan wij bovenaan. We hebben het zelf in de hand en we moeten het zelf doen. Het is aan ons de taak om daar te blijven staan."

Analist Jan van Halst zegt dat het een schande is als de Amsterdammers geen kampioen worden met dit materiaal. "Helemaal mee eens", zegt de doelman.

Momenteel ligt Pasveer er weken uit met een gebroken vinger. De kans is groot dat de keeper dit seizoen niet meer in actie komt.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!