Nieuws

Hofland niet eerste keus bij Willem II: 'Ze hebben tot vanochtend op mij gewacht'

Hofland niet eerste keus bij Willem II: 'Ze hebben tot vanochtend op mij gewacht'

14-03-2022 18:46

Willem II stelde maandag Kevin Hofland aan als de trainer die degradatie moet voorkomen. Het had niet veel gescheeld of de Tilburgers hadden oude bekende Zeljko Petrovic aangesteld als opvolger van Fred Grim.

"Ik moet eerlijk zijn", zegt Petrovic in de voetbalpodcast Kick-off Eredivisie. "Ik vind het ook jammer. Ik had de club heel graag willen helpen tot het einde van het seizoen. Ze hebben gebeld vanaf dag een en tot vanochtend (maandagochtend, red.) gewacht op mij. We hebben alles geprobeerd, maar het is niet gelukt."

"Ik ben mondeling akkoord met een club in Qatar. Overigens was Kevin Hofland daarvan op de hoogte gesteld door Willem II." Om welke club het gaat wil de coach niet zeggen. "Het is pas een mondeling akkoord. Dat risico kan ik niet nemen. Het gaat om een goed contract en ik wil er graag heen."

Willem II gaat dus met Hofland de strijd tegen degradatie aan en heeft een ogenschijnlijk zwaar programma voor de boeg. De Tricolores treffen in de resterende acht wedstrijden onder meer AZ, Feyenoord, PSV en Vitesse.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!