Nieuws

Been: 'Ajax moet ruim winnen en dan heel frivool richting De Klassieker'

Been: 'Ajax moet ruim winnen en dan heel frivool richting De Klassieker'

14-03-2022 18:12 Laatste update: 18:14

Mario Been hoopt dat Ajax met het oog op De Klassieker met ruime cijfers wint van Benfica. De ex-Feyenoorder is bang dat de Amsterdammers na een nederlaag tegen de Portugezen extra gebrand zullen zijn om het duel met Feyenoord winnend af te sluiten.

"Ik hoop niet dat Ajax verliest tegen Benfica. Dat is voor het Nederlandse voetbal namelijk niet goed", vertelt Been in de Dick Voormekaar Podcast van Voetbal International. "En als ze verliezen zijn ze nog scherper, nog hongeriger tegen Feyenoord. Ajax moet ruim winnen en dan heel frivool richting De Klassieker."

Ondanks dat Ajax de laatste wedstrijden in de Eredivisie niet kon overtuigen, denkt Been dat dit weinig invloed heeft op de belangrijke kraker tegen Feyenoord komende zondag. "Ajax heeft in dit soort wedstrijden de focus normaal wel. Tegen Cambuur en RKC is dat minder, maar dan komt Feyenoord en dan weet je zelf hoe het gaat. Dan gaan de messen erop en dan zijn ze scherp. Over het algemeen heb je daar weinig kans"

Het treffen tussen Ajax en Feyenoord wordt zondag om 14.30 afgewerkt in de Johan Cruijff Arena.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!