Nieuws

Dortmund-trainer Rose spreekt van 'race tegen de klok' voor Ajax-clash

Dortmund-trainer Rose spreekt van 'race tegen de klok' voor Ajax-clash

14-10-2021 13:03 Laatste update: 13:05

Liefst dertien spelers van Borussia Dortmund zaten afgelopen week in de lappenmand. Langzaamaan keert een aantal terug, waaronder Erling Haaland. Toch durft Dortmund-coach Marco Rose tegen Ajax nog niet voor honderd procent zekerheid te rekenen op zijn Noorse topscorer. 

"De jongens komen stilaan terug", laat Rose weten op de persconferentie in aanloop naar het Bundesliga-duel tegen FSV Mainz. Aanstaande dinsdag spelen de Duitsers tegen Ajax in de Champions League. "Het wordt voor veel spelers een race tegen de klok."

Dat geldt ook voor Haaland, die aan de kant staat met een dijbeenblessure. "Erling wil heel graag, maar we moeten afwachten hoe het uitpakt. Ons spel verandert natuurlijk als hij er niet bij is. De laatste keer zonder hem, wonnen we. Het is duidelijk dat hij het team graag wil helpen." Manuel Akanji, Emre Can, Giovanni Reyna en Gregor Kobel keren tegen Mainz naar alle waarschijnlijkheid terug bij de selectie. "Mahmoud Dahoud is er sowieso niet bij, terwijl Thomas Meunier nog steeds problemen heeft met zijn teen. Voor Mats Hummels ziet het er redelijk goed uit", erkent Rose, die ook nog wat loslaat over Donyell Malen.

"Zijn eerste doelpunt voor de club vorige week heeft hem bevrijd. We kunnen meer van hem verwachten en dat doen we nu ook. Hij wordt beter en beter." Malen is er tegen Mainz en Ajax 'gewoon' bij, iets wat waarschijnlijk nog niet geldt voor Mateu Morey, Dan-Axel Zagadou, Soumaila Coulibaly, Raphaël Guerreiro en Youssoufa Moukoko.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!