Nieuws

Huntelaar maakte indruk bij Ajax: 'Hij had een voorbeeldfunctie voor de jongeren'

Huntelaar maakte indruk bij Ajax: 'Hij had een voorbeeldfunctie voor de jongeren'

14-10-2021 13:18 Laatste update: 13:20

Klaas-Jan Huntelaar heeft enorm veel indruk gemaakt op Urby Emanuelson gedurende zijn carrière. De twee speelden samen bij Ajax en Jong Oranje. Emanuelson kan zich nog goed voor de geest halen dat Huntelaar van sc Heerenveen naar Ajax ging.

In 2006 maakte The Hunter de overstap naar de Amsterdammers. "Hij kwam bij ons als een grote jongen binnen (Huntelaar had in zijn laatste wedstrijd voor Heerenveen met 4-2 gewonnen van uitgerekend Ajax, red.). Klaas was een winnaar en hij kon ook best wel vervelend zijn. Dat merkte je vooral bij het Nederlands elftal, omdat hij een winnaar is en altijd wilde spelen" vertelt Emanuelson aan Ajax Showtime.

Drie jaar later keerde hij Ajax de rug toe en beleefe hij succesvolle - en minder succesvolle - periodes bij Real Madrid, AC Milan en Schalke 04, om in 2017 terug te keren in de Eredivisie. Emanuelson zag dat Huntelaar het voetbal met al zijn ervaring anders beleefde. "In zijn eindfase bij Ajax merkte je dat hij zich anders opstelde omdat hij een voorbeeldfunctie naar de jongeren toe had", stelt Emanuelson, die in die periode actief was bij FC Utrecht. "Na de wedstrijd FC Utrecht – Ajax van vorig jaar of twee jaar terug hebben we nog even met elkaar gezeten. Toen zeiden hij en Maarten Stekelenburg: wat moeten we anders? Voetbal is wat we al ons hele leven doen."

Onlangs dook Huntelaar op in de zevende klasse van het amateurvoetbal bij HC'03, iets wat Emanuelson niet verrast. "Je ziet aan alles dat Klaas een absolute liefhebber is. En volgens mij miste hij stiekem het geluid van een bal tegen een net. Het blijft het spelletje waar je ontzettend veel liefde voor hebt."

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!