Twee PSV-internationals haken af in belangrijke periode: 'Laatste bal, zei Doan'

Twee PSV-internationals haken af in belangrijke periode: 'Laatste bal, zei Doan'

14 oktober - 12:29
Eredivisie 0 Reacties

Niet alle internationals van PSV zijn de periode bij de nationale ploeg goed doorgekomen. Cody Gakpo keerde vervroegd terug van het Nederlands elftal en ook Ritsu Doan liep een kwetsuur op. Assistent-trainer André Ooijer bespreekt de blessuregevallen.

Gakpo kwam in het duel met Letland in botsing en liep 'klachten passend bij een hersenschudding' op, waardoor hij de wedstrijd tegen Gibraltar moest laten schieten. Ooijer kan zich niet vinden in de beslissing van arbiter Andrew Madley om het spel niet stil te leggen toen de PSV'er de blessure opliep. "Belachelijk dat de scheidsrechter daar zo mee omgaat, zeker op dit moment, met al die protocollen die er zijn", foetert hij bij PSV TV. De schade lijkt echter mee te vallen voor de vice-aanvoerder, al moet hij nog even wachten tot hij volledig fit verklaard is. Maar: "Hij zei zelf meteen al dat hij oké was en hij wilde eigenlijk ook al tegen Gibraltar spelen."

Van Doan is bekend dat hij zeker een maand aan de kant staat. Ooijer meent dat de Japanner zijn blessure op de training bij PSV al heeft opgelopen. "Het was de laatste bal op de training, zei hij... Hij wilde een bal op goal schieten en toen kreeg hij een tik van iemand. Toen verdraaide hij alles een beetje, was niet lekker, voelde niet goed. Die is er volgens mij wel een paar weken uit, als ik het goed begrepen heb. Maar ik ben geen dokter, dus ik weet niet wat daar de status van is."

Voor PSV breekt een belangrijke week aan. Eerst ontvangen de Eindhovenaren hekkensluiter PEC Zwolle in het Philips Stadion, maar daarna volgen clashes met AS Monaco (Europa League) en Ajax (Eredivisie). 

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie