Nieuws

Driessen ziet Ajacied door de mand vallen: 'Die is niet goed genoeg meer'

Driessen ziet Ajacied door de mand vallen: 'Die is niet goed genoeg meer'

14 March - 09:53 Laatste update: 10:04
0

Valentijn Driessen is niet te spreken over Nicolás Tagliafico. De Argentijn kwam in 2018 naar Ajax en begon sterk, maar raakte langzaam zijn basisplaats kwijt. Driessen zag dat Tagliafico in de nipte overwinning tegen SC Cambuur (2-3) een povere pot speelde. 

Ajax leek het rustig aan te kunnen doen in de tweede helft met een 0-2 voorsprong, maar het werd nog bloedspannend in Leeuwarden. "Die tweede helft gaven ze het weer volledig uit handen", zegt Driessen in het programma Teleport van De Telegraaf. "En niet voor de eerste keer. Dat zorgt natuurlijk voor problemen richting Benfica, dat neem je mee", zegt de chef voetbal en columnist van de krant. 

Driessen kijkt naar twee spelers die volgens hem niet het gewenste niveau haalden bij de Amsterdammers. "Bij de ene goal lette Davy Klaassen niet goed op. En Tagliafico - dat hebben we eerder ook al gezegd - die is niet goed genoeg meer voor Ajax. Dat bleek nu ook tegen Cambuur", haalt Driessen uit. " Hij liet zich al twee keer eerder in de maling nemen en de derde keer schoof hij hem zo bij Mitchel Paulissen in de voeten, die op Patrick Joosten gaf, die de 2-2 maakte."

Aan de kant van Ajax was Ryan Gravenberch de redder in nood. De negentienjarige middenvelder ligt de laatste tijd onder vuur, maar was in Leeuwarden bij alle doelpunten betrokken én maakte de winnende in de slotminuten. "De rol die hij nu heeft, vind ik zijn beste als middenvelder, op de positie van Álvarez. Gravenberch kan verschrikkelijk goed voetballen, dat heeft hij voor op hem", sluit Driessen af. 

Ajax ontvangt Benfica dinsdagavond in de achtste finales van de Champions League. In Estádio da Luz werd het in februari 2-2. De Amsterdammers winnen de laatste weken met hangen en wurgen in de Eredivisie en zullen van goeden huize moeten komen om de Portugezen uit te schakelen in het miljardenbal. 

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie