Nieuws

De Ligt vergeleken met Ronaldo: 'Als hij niet op het veld was, liep hij in de gym'

De Ligt vergeleken met Ronaldo: 'Als hij niet op het veld was, liep hij in de gym'

14-10-2021 12:14

Edwin van der Sar spreekt zich in een exclusief interview met Tuttosport uit over de ontwikkeling van Matthijs de Ligt. De algemeen directeur van Ajax ziet in het arbeidsethos van De Ligt de jonge Cristiano Ronaldo.

De Ligt verkaste op negentienjarige leeftijd van Amsterdam naar Turijn, waar hij te maken kreeg met de wereldtop. "Matthijs heeft met Chiellini en Bonucci twee leermeesters, maar hij speelt in elk geval veel", trapt Van der Sar af in het gesprek met Tuttosport. Bij Juventus gaat het met pieken en dalen voor de centrumverdediger en dat is Van der Sar niet ontgaan. "Maar laten we niet vergeten dat hij 22 jaar oud is."

"Enige kritiek is normaal, want dat hoort bij voetbal. Hij is een topspeler met een geweldige mentaliteit", erkent Van der Sar, die de vergelijking met Ronaldo maakt. "Toen hij nog bij Ajax speelde en ik hem regelmatig zag trainen, deed hij me altijd denken aan de jonge Cristiano Ronaldo, met wie ik samenspeelde bij Manchester United. Als De Ligt vroeg in de morgen nog niet op het veld stond, kon je hem in de gym vinden", onthult de oud-goalie. 

Onana
Dat Andre Onana al enige tijd aan Internazionale wordt gelinkt, is Van der Sar niet ontgaan. Toch wil hij niet al teveel uitwijden over de Kameroener. "Zou ik verrast zijn om hem bij Inter te zien? Dat is lastig te zeggen. Hij is nog geschorst, maar hij is een geweldige keeper. We zullen zien", besluit hij raadselachtig. 

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!