Nieuws

Ziyech en Mazraoui weer welkom bij Marokkaanse selectie na lange afwezigheid

Ziyech en Mazraoui weer welkom bij Marokkaanse selectie na lange afwezigheid

13-03-2022 12:55 Laatste update: 13:03

Hakim Ziyech en Noussair Mazraoui zullen allebei worden opgenomen in de voorselectie van het Marokkaanse voetbalelftal. De Leeuwen van de Atlas nemen het binnenkort op tegen Congo in de play-offs voor het WK in Qatar.

Dat liet bondsvoorzitter Fouzi Lekjaa weten in aanloop naar het duel. In gesprek met MFM Radio was de voorzitter stellig: "Ik heb gesproken met Vahid en Noussair. Ik kan je vertellen dat er geen probleem meer is tussen hen. Lekjaa liet ook weten dat zowel Ziyech als Abde Ezzalzouli van FC Barcelona bij de voorselectie zullen horen.

Bondscoach Vahid Halilhodzic liet eerder weten geen water bij de wijn te doen wat Ziyech betreft: "Het gedrag van Ziyech past niet bij de selectie. Hij wil niet trainen, wil niet spelen. Hij neemt het niet serieus. Zo'n speler kan ik niet oproepen, zelfs niet als het Lionel Messi is. Ik ga hem niet smeken om terug te komen", waardoor het erop lijkt dat Halilhodzic terugkomt op zijn besluit. 

Mazraoui ontbrak na een akkefietje op de training en mag ook terugkeren. Of Ziyech daadwerkelijk terugkeert bij Marokko, is de vraag. Eerder zei Ziyech niet meer geïnteresseerd te zijn in het nationale elftal. "Ik keer niet terug naar de nationale ploeg. Dat is mijn definitieve beslissing. Ik concentreer me op wat ik doe met mijn club."

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!