Vitesse moest uitwijken in 1993: 'Nu onvoorstelbaar, maar De Goffert was perfect'

Vitesse moest uitwijken in 1993: 'Nu onvoorstelbaar, maar De Goffert was perfect'

14 oktober - 11:28
Eredivisie 0 Reacties

Edward Sturing, clubicoon van Vitesse, leeft in spanning toe naar de Gelderse derby van aankomende zondag. De gewezen verdediger annex middenvelder speelde zelf ook veel derbies, maar heeft ook twee ‘thuiswedstrijden’ met Vitesse in het Goffertstadion achter zijn naam staan.

In 1993 kreeg Nieuw-Monnikenhuize, het toenmalige stadion van Vitesse, een nieuw veld. Voor de Arnhemmers zat er niets anders op dan uitwijken naar het Goffertstadion voor twee thuiswedstrijden, tegen Feyenoord en PSV. “Je kunt je dat nu niet voorstellen, maar De Goffert was de perfecte locatie”, zegt Sturing tegen De Gelderlander. “Daar hebben we twee topwedstrijden gespeeld. Tegen Feyenoord werd het 1-1 en tegen PSV 1-0.”

Voor Mister Vitesse was het treffen met de Eindhovenaren in Nijmegen extra bijzonder. Hij maakte het enige doelpunt van de wedstrijd. “Normaal kwam ik op over de rechtervleugel. Dan kwam de voorzet. Nu stoomde ik op. Ik schoot nooit. Ik weet ook niet waarom ik schoot. Van Breukelen kwakkelde met een blessure. Hij stapte anders in om de bal te pakken. Ging die bal er nog in ook. Ik ben de enige Vitessenaar die ooit bejubeld is in De Goffert. En ik zal ook wel de laatste zijn.”

NEC en Vitesse trappen zondagmiddag om 14.30 uur af voor hun eerste Gelderse derby sinds vier jaar. De laatste ontmoeting tussen de twee aartsrivalen eindigde op 2 april 2017 in een 2-1 overwinning voor de Arnhemmers. Ricky van Wolfswinkel maakte er twee voor Vitesse, Ferdi Kadioglu kreeg het Nijmeegse doelpunt op zijn naam.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie