Wedstrijdverslag

Milan blijft koploper in Italië dankzij bekeken schot Kalulu

Milan blijft koploper in Italië dankzij bekeken schot Kalulu

12-03-2022 22:24 Laatste update: 23:21

AC Milan heeft zaterdagavond met de hakken over de sloot van FC Empoli weten te winnen. Een geplaatst schot van Pierre Kalulu was genoeg om de drie punten in San Siro te houden. Door de overwinning blijven de Rossoneri aan kop in de Serie A

Milan had het in eigen huis lastig met de nummer dertien van de competitie en kwam moeilijk door de verdediging heen van de bezoekers. Na ruim een kwartier spelen landde een vrije trap van Olivier Giroud voor de voeten van Kalulu. De verdediger besloot de bal rustig in de hoek te plaatsen en doelman Guglielmo Vicario had hier geen antwoord op. In het restant van de eerste helft probeerde de thuisploeg een gaatje te vinden in de verdediging van Empoli, maar bestond het merendeel aan kansen uit geblokte schoten vanuit de tweede lijn. Beide ploegen gingen met 1-0 rusten.

In het tweede bedrijf veranderde er weinig aan het spelbeeld en was het Milan dat aan probeerde te zetten. Szymon Zurkowski had een kans om de gelijkmaker binnen te schieten, maar zijn inzet werd van dichtbij gekeerd door Mike Maignan. Een kwartier voor tijd kreeg Giroud de kans om de score te verdubbelen, maar wist hij niet het doel te treffen met zijn inzet. 

Door de overwinning blijft Milan koploper in de Serie A. De voorsprong op nummer twee Internazionale bedraagt vijf punten, al hebben I Nerazzurri wel twee wedstrijden minder gespeeld. Empoli staat op een veilige dertiende plaats in de Italiaanse competitie. 

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!