Sparta wint knap en verlaat de laatste plaats ondanks horrorval Beugelsdijk

12-03-2022 18:18 Laatste update: 19:04

Sparta Rotterdam heeft zaterdag drie broodnodige punten gepakt in de strijd tegen degradatie. De thuisploeg wist in de slotfase aan het langste eind te trekken in het duel met Go Ahead Eagles. In de eerste minuten kwam Tom Beugelsdijk lelijk terecht en werd hij minutenlang behandeld.

De wedstrijd werd in de openingsfase opgeschud door de blessure van Beugelsdijk. De centrale verdediger van Sparta kwam akelig neer en werd minutenlang behandeld in het Sparta Stadion. Achteraf bleek Beugelsdijk een hersenschudding te hebben opgelopen en hoefde hij niet naar het ziekenhuis, maar de schrik zat er goed in na de valpartij. Bart Vriends verving Beugelsdijk, die per brancard van het veld werd afgehaald.

Na het incident in de openingsfase wisten beide ploegen niet te scoren in het eerste bedrijf, al was Sparta de bovenliggende partij. In de tweede helft ging Sparta nadrukkelijk op zoek naar een treffer en dat lukte de thuisploeg. Adil Auassar kopte raak uit een vrije trap van Vito van Crooij en maakte daarmee de belangrijke openingstreffer. Enkele minuten later verdubbelde Lennart Thy bijna de score, maar stuitte hij op doelman Andries Noppert.

Een kwartier voor tijd leek Mario Engels de 2-0 te maken. De Duitser werd echter teruggefloten voor buitenspel. Kowet probeerde nog terug te komen in het duel, maar wist niet tot scoren te komen. De ploeg uit Deventer stuntte onlangs nog door Ajax met 2-1 naar huis te sturen.

Door de overwinning verlaat Sparta de laatste plaats en geeft het de rode lantaarn door aan Fortuna Sittard. Sparta staat nu in punten gelijk met nummer zeventien PEC Zwolle, maar heeft minder wedstrijden gespeeld dan De Blauwvingers én minder wedstrijden gespeeld. Daarnaast staan de Rotterdammers met 1-0 voor in de gestaakte wedstrijd tegen Vitesse, waarvan de blessuretijd nog moet worden uitgespeeld. Go Ahead blijft op een respectabele elfde plaats staan in de Eredivisie