Nieuws

Pochettino nog steeds boos op Makkelie: Ik voel me genaaid

Pochettino nog steeds boos op Makkelie: "Ik voel me genaaid"

12-03-2022 16:07

Mauricio Pochettino heeft zich nog niet over de Champions League-teleurstelling van afgelopen woensdag heen kunnen zetten. De Argentijnse coach is nog steeds van mening dat Paris Saint-Germain 'genaaid' is door scheidsrechter Danny Makkelie.

De Parijzenaren stonden woensdag op een 0-1 voorsprong, waardoor de PSG over twee wedstrijden een comfortabele voorsprong van twee doelpunten had. De wedstrijd kantelde toen Karim Benzema de bal kon afsnoepen van keeper Gianluigi Donnarumma en even later de 1-1 kon binnenschieten.

Volgens Pochettino en consorten werd er een overtreding gemaakt op de Italiaanse keeper door Benzema. "Ik kan nog steeds niet begrijpen waarom de VAR op dat moment niet ingreep", zegt de PSG-coach in de persconferentie in aanloop naar het Ligue 1-duel met Girondins Bordeaux. "Voor dat moment hadden we de totale controle over de wedstrijd. We waren beter dan Real Madrid. Niemand had verwacht wat er daarna gebeurde. Ik voel me genaaid", refereerde de oud-voetballer van PSG aan Makkelie en co.

Pochettino denkt niet dat de teleurstelling van de uitschakeling in de achtste finale van het miljardenbal doorsijpelt naar de Ligue 1. "We hebben de verantwoordelijkheid om de klus te klaren. We kunnen de tiende landstitel in vijftig jaar winnen en er staat nog voldoende op het spel om gemotiveerd te blijven."

PSG gaat momenteel aan kop in de Ligue 1 met een ruime voorsprong van dertien punten op achtervolger het OGC Nice Justin Kluivert, Calvin Stengs en Pablo Rosario.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!