Nieuws

Van Dijk wint met Liverpool bij Brighton, Salah pakt wederom een record

Van Dijk wint met Liverpool bij Brighton, Salah pakt wederom een record

12-03-2022 15:40

Liverpool heeft de achterstand op koploper Manchester City weer verkleind tot drie punten. The Reds wonnen met Virgil van Dijk in de basis bij Brighton & Hove Albion door goals van Luis Díaz en Mohamed Salah.

De ploeg van Jürgen Klopp begon sterk aan de wedstrijd, maar eerst was het de thuisploeg die gevaarlijk werd via een schot van Neal Maupay. Na negentien minuten nam Liverpool de leiding. Premier League-speler van de maand Joël Matip stuurde Díaz weg en de Colombiaan kon net voor Brighton-doelman Robert Sánchez binnenkoppen. De keeper beukte de buitenspeler daarna hard omver, maar nadat de VAR keek naar buitenspel en een potentiële rode kaart bleef de goal staan en beiden spelers ook. Daarna volgden er geen grote kansen meer.

In de tweede helft zorgde Liverpool pas voor een comfortabele voorsprong. Yves Bissouma blokkeerde een schot van Naby Keïta met de arm en de bal ging op de stip. De strafschop werd benut door Salah, die daarmee zijn twintigste goal in de Premier League maakte dit seizoen. Een record voor de Egyptenaar, die daarmee de eerste Liverpool-speler wordt die vier keer meer dan twintig doelpunten maakt in de Engelse topcompetitie.

Door de overwinning op Veltman en consorten nadert Liverpool Manchester City tot op drie punten. De topploegen speelden evenveel wedstrijden. Maandag kan de ploeg van Pep Guardiola weer uitlopen tot zes punten, als Crystal Palace wordt verslagen.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!