Nieuws

De Ligt: 'Op dit moment speelt hij alsof hij een boek aan het lezen is'

De Ligt: 'Op dit moment speelt hij alsof hij een boek aan het lezen is'

12-03-2022 13:20 Laatste update: 13:29

Matthijs de Ligt heeft dit seizoen al veel krediet opgebouwd in Italië door zijn sterke spel. De 22-jarige verdediger gaat met The Guardian in gesprek over zijn ontwikkeling en laat weten onder de indruk te zijn van zijn mentor Giorgio Chiellini.

"Vroeger had je verschillende types", vertelt De Ligt in gesprek met The Guardian. "Je had spelers die vooral in het strafschopgebied de ballen weg kopten, maar niet konden voetballen. En je had verdedigers die heel goed aan de bal waren, maar niet konden verdedigen. De trend is nu dat alle verdedigers behoorlijk compleet moeten zijn. Ze zijn allemaal snel, ze zijn allemaal sterk, ze kunnen goed met de bal overweg. Het niveau is gewoon heel anders."

De Ligt is erg onder de indruk van Juventus-aanvoerder Chiellini. "Giorgio is nu bijvoorbeeld 37. Op dit moment speelt hij alsof hij een boek aan het lezen is. Hij weet precies wat er in welke situatie gaat gebeuren. En natuurlijk had hij dit niet toen hij 20 was, dus met ervaring leerde hij. Maar het gaat ook een beetje om het gevoel hebben. Het gevoel waar iets mis kan gaan, of waar de tegenstander de bal gaat passen. Dat is iets heel natuurlijks. En ik denk dat alle goede verdedigers op de wereld dit hebben."

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!