Nieuws

Stam over vervolgstap als trainer: 'Ik zou ook wel in League One willen werken'

Stam over vervolgstap als trainer: 'Ik zou ook wel in League One willen werken'

12-03-2022 12:22 Laatste update: 14:02

Jaap Stam werd vorig seizoen in september ontslagen als trainer van FC Cincinnati. De 49-jarige coach zit al bijna zes maanden zonder club, maar ziet zichzelf zeker terugkeren langs de lijn. In gesprek met het Algemeen Dagblad blikt hij ook kort terug op zijn periode bij Feyenoord.

"Ik wil zeker terugkeren als trainer, maar in de voetballerij ben je altijd afhankelijk van anderen", vertelt Stam in gesprek met het Algemeen Dagblad. "Ik weet wat ik kan, ze moeten je alleen wel een kans geven. Waarbij ik niet per se voor het hoogste niveau ga. Ik zou ook wel in League One willen werken. Het gaat niet alleen om de competitie, ook om de mensen met wie je werkt. En nog belangrijker: of een organisatie wil groeien."

Stam had zijn periode bij Feyenoord anders voorgesteld. "Of ik te vroeg naar Feyenoord ben gegaan? Achteraf gezien wel. Maar vergeet niet: ik kreeg de kans bij een topclub te werken, wat ik altijd wilde. Dan doe je dat. Maar ja, dan gaat het niet zoals je had gedacht. En dat is teleurstellend." De robuuste oud-verdediger uit Kampen kan wel de vinger op de zere plek leggen. "Er kon binnen de selectie niet veel gedaan worden. En de beleidsbepalers die mij aantrokken, waren vertrokken. Dan wordt het moeilijk iets op te bouwen."

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!