Nieuws

Blind na nipte overwinning Ajax: 'Je kan ook teveel blijven praten'

Blind na nipte overwinning Ajax: 'Je kan ook teveel blijven praten'

12-03-2022 09:35 Laatste update: 10:46

Daley Blind heeft geen verklaring voor de mindere periode waar Ajax in zit. De Amsterdammers wonnen met de hakken over de sloot van zowel RKC Waalwijk (3-2) als SC Cambuur (2-3).

Ryan Gravenberch maakte vrijdagavond in de absolute slotfase van het duel met Cambuur de winnende. "Het was een wedstrijd met twee gezichten. In de eerste helft waren we heer en meester, geen vuiltje aan de lucht. We waren goed aan de bal. In de tweede helft hadden we veel te veel balverlies en speelden we veel te gehaast", stelt de ervaren speler in gesprek met ESPN.

Blind weet dat een aantal facetten zeker beter moeten in aanloop naar het belangrijke duel met Benfica in de achtste finale van de Champions League. "Als je aan het einde van de rit bovenaan staat heb je het hier niet meer over. We zijn geen praatgroep, je kan ook te veel blijven praten. Spelers moeten het zelf aanvoelen op het veld. We moeten de bal langer in de ploeg houden en terugvallen op automatismen."

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!