Nieuws

Unnerstall geliefd bij Twente: 'Zou met geen enkele Eredivisie-club ruilen'

Unnerstall geliefd bij Twente: 'Zou met geen enkele Eredivisie-club ruilen'

12-03-2022 09:20 Laatste update: 10:44

Technisch directeur Jan Streuer van FC Twente is enorm te spreken over doelman Lars Unnerstall. De Duitser kwam in de zomer transfervrij over van PSV. Twente verkocht in dezelfde transferwindow eerste keeper Lars Unnerstal voor 3,5 miljoen aan de Eindhovenaren.

"Het is belangrijk om een goede keeper te hebben en wij hebben een héél goede keeper”, zo geeft Steuer aan. "Wij werden vorig jaar benaderd door de zaakwaarnemer van Unnerstall of wij geen interesse hadden en toen hebben we meteen zaken gedaan, terwijl we nog niet zeker wisten of Joël Drommel ook echt zou vertrekken. Daar hebben we wel een risico meegenomen, maar het is geweldig uitgepakt.”

Wie naar de doelcijfers kijkt van FC Twente ziet dat de tukkers 39 doelpunten gemaakt hebben en er dertig om de oren kregen. Streuer zou Unnerstall voor geen goud willen missen. "Er wordt van Unnerstall vaak gezegd, dat hij niet goed genoeg zou meevoetballen. Daarmee heeft hij dit seizoen welgeteld één foutje gemaakt, in de voorbereiding tegen Arminia Bielefeld. Hij weet precies wat hij wel en niet kan en neemt nooit onnodig risico. Of Unnerstall de beste keeper van de Eredivisie is? Laat ik het zo zeggen: ik zou met geen enkele Eredivisie-club van keeper willen ruilen”, besluit hij.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!