Ajax pakt opnieuw drie belangrijke punten in absolute slotfase

11-03-2022 22:08 Laatste update: 12-03-2022 08:55

Ajax is vrijdagavond in het Eredivisie-duel met SC Cambuur Leeuwarden opnieuw door het oog van de naald gekropen. Ryan Gravenberch maakte de winnende treffer voor de Amsterdammers pas in de 92ste minuut.

Het doelpunt was een van de hoogtepunten van het duel. De middenvelder schoot bal van grote afstand prachtig in de rechterkruising. Ajax begon goed aan het duel, maar de vele mogelijkheden werden niet allemaal benut. Desondanks kwam de ploeg van Erik ten Hag vlak voor rust op 0-2 via Sebastian Haller nadat Dusan Tadic al na drie minuten voor de openingstreffer had gezorgd. In het tweede bedrijf knokte de thuisploeg zich knap terug. Nicolas Tagliafico - hij startte weer eens in de basis - liet zich op een negatieve manier gelden. Door een persoonlijke fout van de Argentijn kwamen de Friezen op gelijke hoogte, nadat Issa Kallon al voor de 1-2 had gezorgd.

Maar Ryan Gravenberch verstoorde het feestje van Cambuur in de blessuretijd, waardoor Ajax rustig achterover leunend kan kijken hoe PSV het er zondagmiddag op bezoek bij FC Utrecht vanaf brengt. De Amsterdammers hebben door de overwinning vijf punten voorsprong op de Eindhovenaren.