Nieuws

Verweij: 'Ajax heeft hem gepolst, maar nog geen actie ondernomen'

Verweij: 'Ajax heeft hem gepolst, maar nog geen actie ondernomen'

11-03-2022 20:11 Laatste update: 12-03-2022 08:50

Ajax moet van goede huize komen om Jordi Cruijff als opvolger van Marc Overmars naar Amsterdam te halen. De Nederlander heeft het goed naar zijn zin bij zijn huidige club FC Barcelona.

“Barcelona wil graag met hem door”, stelt Ajax-watcher Mike Verweij in een podcast van De Telegraaf. “Ajax heeft hem natuurlijk gepolst, maar verder nog geen actie ondernomen. Dat zal wellicht Barcelona worden. Ik denk dat wanneer Ajax wat wil, ze met kanonnen op de proppen moeten komen om hem te overtuigen. Anders zal hij zijn contract bij Barcelona verlengen. Ik zou het een gemiste kans vinden als Ajax niet honderd procent werk van hem maakt. Dat is aan de wijze heren.”

Ook collega Valentijn Driessen mengt zich in de conversatie. “We hebben eerder al gespeculeerd over de opvolging van Overmars. Clarence Seedorf, maar Erik ten Hag hebben wij ook genoemd. Om hem binnenboord te houden. Je ziet nu dat je in de voetbalwereld nergens op vooruit kan lopen. Door de situatie bij Chelsea komt Tuchel in beeld bij Manchester United en Ten Hag stond samen met Pochettino ook op dat lijstje. Pochettino komt vrij, want die wordt eruit geknikkerd bij PSG. Ik ben benieuwd waar Ajax nu mee komt, Cruijff was een hele mooie kandidaat geweest.”

Cruijff was eerder al technisch directeur van AEK Larnaca FC (2010 tot 2012) en Maccabi Tel Aviv (2012 tot 2017).

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!