Nieuws

Driessen: 'Vitesse is nu misschien wel ten dode opgeschreven'

Driessen: 'Vitesse is nu misschien wel ten dode opgeschreven'

11-03-2022 19:50 Laatste update: 23:21

De toekomst van Vitesse staat op het spel nu eiganaar Valeri Oyf heeft besloten de aandelen van de club te verkopen. Dat zegt chef voetbal Valentijn Driessen van De Telegraaf.

"De club is misschien wel ten dode opgeschreven", vertelt hij in een video op de site van zijn werkgever. "Oyf heeft ze in de verkoop gezet, maar het erge is: hij heeft niets te verkopen. Het is een achtstefinalist in de Conference League, maar daar staat een negatief eigen vermogen van 155 miljoen euro tegenover." 

Volgens de journalist is de Arnhemse club niet meer dan twintig, 25 miljoen waard. "Je beste spelers zijn gehuurd of hebben een aflopend contract", waarmee hij onder meer op Loïs Openda, Danilho Doekhi en Riechedly Bazoer doelt. "Je hebt gewoon niets te verkopen. Wie wil nu instappen in een club die jaarlijks tien miljoen of meer tekort heeft. Dat moet je jaarlijks bijleggen voor een club in de Eredivisie, die niet zo aantrekkelijk is als bijvoorbeeld de Premier League." Vitesse zelf zegt in een reactie dat de continuïteit van de club gewaardborgd blijft.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!