Reactie

Schmidt waarschuwt PSV in aanloop naar Utrecht-uit: 'Goed dat het ons nu gebeurt'

Schmidt waarschuwt PSV in aanloop naar Utrecht-uit: 'Goed dat het ons nu gebeurt'

11-03-2022 14:50 Laatste update: 15:07

Nadat PSV donderdag met 4-4 gelijkspeelde in de Conference League tegen FC Kopenhagen, wacht de confrontatie met FC Utrecht in de Galgenwaard. Roger Schmidt hoopt dat zijn ploeg van de wedstrijd van donderdag heeft geleerd.

De Duitse trainer was ervan overtuigd dat zijn ploeg er klaar voor was tegen de koploper uit Denemarken, maar PSV keek halverwege de wedstrijd tegen een 1-3 achterstand aan. Uiteindelijk wisten de Eindhovenaren het tij enigzins te keren en knokte zij zich terug tot 4-4. "Je zag een verschil tussen individueel voetbal in de eerste helft en teamvoetbal in de tweede helft. Gelukkig waren we in staat om die mindset te veranderen", reageerde de trainer vrijdag.

"Het is normaal dat we niet altijd van begin tot eind een perfecte wedstrijd kunnen spelen", vervolgde Schmidt. "Zondag spelen we geloof ik onze 45ste of 46ste wedstrijd van het seizoen. We hebben spelers die terugkomen van blessures, Joey Veerman is nieuw in het team; dan mis je een bepaald ritme. We speelden een internationale wedstrijd en troffen een tegenstander die heel scherp was; dan is het normaal dat je soms eens verrast wordt tijdens een wedstrijd. Dat hoort bij het voetbal."

Toch weet Schmidt een positieve les uit de eerste helft te trekken. "We zitten in een situatie dat we ons niet veel ups-and-downs kunnen veroorloven", zei de trainer. "In de bekerfinale kan dit niet en in de competitie ook niet, want Ajax zal niet veel punten meer verliezen. Wat dat betreft is het goed dat het ons nu gebeurt, in de heenwedstrijd in de Conference League, want dan heb je nog een tweede wedstrijd om dit nog goed te maken. Wat dat betreft is het misschien wel goed dat we gister een waarschuwing hebben gekregen."

Een lichtpuntje is dat de Eindhovenaren donderdag ongeschonden uit de strijd zijn gekomen. Ook zal Olivier Boscagli vermoedelijk zijn rentree maken in de selectie van Schmidt.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!