Nieuws

Hake staat onder druk bij Utrecht: Daar hoef je niet achterlijk voor te zijn

Hake staat onder druk bij Utrecht: "Daar hoef je niet achterlijk voor te zijn"

11-03-2022 14:03

FC Utrecht ligt op koers voor plaatsing voor de play-offs voor Europees voetbal en verloor maar één van zijn laatste zes wedstrijden, maar toch staat trainer René Hake onder druk. Willem Janssen is van mening dat een eventueel ontslag geen goede beslissing zou zijn.

De routinier weet dat de positie van Hake ter discussie staat. "Wat je wel meekrijgt, is dat er veel druk in en rondom Utrecht is op de trainer", aldus Janssen tegenover Voetbal International. "Het #hakeout krijg je wel mee, daar hoef je ook niet achterlijk voor te zijn. Maar de manier waarop we werken, heb ik toch het idee dat het nog altijd vruchtbaar is."

De aanvoerder van de Domstedelingen verloor onder de coach zijn basisplaat maar blijft achter zijn coach staan. "Je kunt zeggen: het werkt niet meer. Dan is het ook veel makkelijker om conclusies trekken. Maar dat is absoluut niet aan de orde. Een schokeffect zou enkel voor de bühne zijn. Dat doe je niet voor de groep", aldus Janssen.

De Utrechters staan momenteel op een zevende plaats in de Eredivisie. De ambities van de club liggen echter hoger, waardoor Hake op de schopstoel lijkt te zitten.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!