Nieuws

Real Madrid en Atlético zien duels in tegenstelling tot Ajax wél verplaatst worden

Real Madrid en Atlético zien duels in tegenstelling tot Ajax wél verplaatst worden

14-10-2021 08:48
0

Real Madrid en Atlético Madrid hebben van de Spaanse voetbalbond vrijaf gekregen dit weekend. Beide clubs zouden in de competitie in actie komen tegen respectievelijk Athletic Club en Granada, maar de bond verplaatst deze duels. 

Beide Madrileense clubs dienden een verzoek in om hun La Liga-wedstrijden op een later moment te spelen, omdat dinsdag alweer Champions League-duels op het programma staan. La Liga keurt dit verzoek goed en gaat op zoek naar nieuwe speeldata. De achterliggende reden is dat de interlandperiode in Zuid-Amerika duurt tot en met donderdagavond. Een aantal spelers keert zaterdag pas weer terug in Europa, waardoor de competitiewedstrijden te vroeg komen.

Met dat probleem kampt Ajax. Zaterdag wacht voor de koploper het Eredivisie-duel met sc Heerenveen, maar niet alle Zuid-Amerikaanse internationals kunnen dan in actie komen. Het wordt puzzelen voor Erik ten Hag, die drie dagen na sc Heerenveen met Ajax tegen Borussia Dortmund speelt. Nicolás Tagliafico, Lisandro Martínez en Antony landen pas vrijdagavond of zaterdag in Amsterdam. Ook Edson Álvarez keert na WK-kwalificatiewedstrijden met Mexico pas laat terug bij de Amsterdammers. 

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

 
 
Ten Hag op de voet volgen? Beluister The King of Manchester-podcast hierboven óf via Spotify!

Plaats een reactie