Nieuws

Hummels adviseert Haaland: 'Het gras is niet altijd groener aan de overkant'

Hummels adviseert Haaland: 'Het gras is niet altijd groener aan de overkant'

14-10-2021 08:30

Mats Hummels hoopt dat Erling Haaland ook na dit seizoen nog bij Borussia Dortmund speelt. Manchester City heeft van de Noorse topschutter een topprioriteit gemaakt, maar Hummels probeert Haaland te overtuigen om te blijven.

"Ik heb hem verteld dat het gras niet altijd groener is aan de overkant", steekt Hummels van wal in gesprek met BILD. Volgens de ervaren verdediger moet iedereen bij Borussia Dortmund zijn nek uitsteken om Haaland in het Ruhrgebied te houden. "Ik hoop dat we allemaal kunnen laten zien hoe goed we zijn. En dan, hopelijk, zal hij nog meer zien dat hij hier ook hele, hele goede teamgenoten heeft", aldus Hummels, die de hoop op een langer verblijf van de Noord nog lang niet heeft opgegeven.

"Wanneer je je in een goede omgeving bevindt, voel je je op je gemak bij jongens en kan je echt succesvol zijn", erkent Hummels. "Dat moet je waarderen. We hebben Erling dus veel te bieden." Haaland staat tot 2024 onder contract in Duitsland. Er liggen echter genoeg clubs - waarvan Manchester City de grootste gegadigde is - op de loer om de Golden Boy los te weken. 

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!